Gazdasági megújulás geotermikus energia hasznosításával Győrben

Mintegy egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a PannErgy tulajdonában álló Arrabona Geotermia Kft. az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett „Helyi hő és/vagy hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” pályázati konstrukcióban a „Gazdasági megújulás geotermikus energia hasznosításával Győrben” pályázati projektje. A geotermikus hőt hasznosító beruházást a PannErgy a Győri Geotermikus Projekt részeként valósítja meg.

A Projekt keretében a PannErgy Nyrt. Miskolchoz hasonlóan Győrben is meg kívánja valósítani azt a geotermikus rendszert, amely hozzájárul a Nemzeti Energiastratégiában megfogalmazott célok eléréséhez. A geotermikus rendszeren keresztül szállított hőenergia révén Győr városában csökkenhet a fosszilis energia felhasználás, ezzel párhuzamosan a kibocsátott káros anyag mennyisége is.

2014. szeptember 25-én az Arrabona Geotermia Kft. 15 éves hőszállítási szerződést kötött a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt.-vel (GYŐR-SZOL Zrt.).

Projekt adatok

Kedvezményezett: Arrabona Geotermia Kft.
Projekt címe: Gazdasági megújulás geotermikus energia hasznosításával Győrben
Támogatás összege: 999,92 millió Ft
Támogatás mértéke: 28,5 %
Projekt tervezett befejezésének ideje: 2015
Projekt azonosító:  KEOP-4.10.0/B-12-2013-0011
↓