Geotermia, szaktudás a környezetbarát autógyártásért

A DD Energy Termelő és Szolgáltató Kft. egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el  az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett „Helyi hő és/vagy hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” pályázati konstrukcióban.

A projekt környezeti hatásait az illetékes Környezetvédelmi Felügyelőség megvizsgálta, a beruházás megkapta a környezetvédelmi engedélyt. A beruházás megvalósulásával éves szinten hozzávetőleg 7 280 tonnával csökken a levegőbe kerülő üvegházhatású gázok – elsősorban szén-dioxid és nitrogénoxidok – mennyisége. A geotermia csökkenti a földgáz-felhasználást – évente legalább 5,5 millió köbméterrel – ezzel is hozzájárulva a Nemzeti Energiastratégiában megfogalmazott célok eléréshez. Az elnyert 1 milliárd forint összegű támogatás hozzájárul, hogy a PannErgy Csoport beruházásával az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft. győri gyáregységei részben megújuló bázisra álljanak át.

2013. december 20-án a DDEnergy Termelő és Szolgáltató Kft. 17+15 éves időtartamra tiszta, geotermikus hőenergia-szállításról állapodott meg az AUDI HUNGARIA MOTOR Kft.-vel. A felek megállapodtak abban, hogy a két Társaság által aláírt szerződésben foglalt szolgáltatás, további 15 évvel meghosszabbítható.

Projekt adatok

Kedvezményezett: DD Energy Termelő és Szolgáltató Kft.
Projekt címe: Geotermia, szaktudás a környezetbarát autógyártásért
Támogatás összege: 1 000 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 25,02 %
Projekt tervezett befejezésének ideje: 2015
Projekt azonosító:  KEOP-4.10.0/B-12-2013-0010
↓