A CIB Bank Zrt-vel kötött refinanszírozási szerződést a PannErgy Nyrt. két leányvállalata

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy a Győri Geotermikus Projektet megvalósító két tagvállalata a DD Energy Termelő és Szolgáltató Kft. és az Arrabona Geotermia Kft., refinanszírozási ajánlat elfogadását követően hitelszerződést írt alá a CIB Bank Zrt-vel.

A PannErgy Nyrt. két leányvállalata a DD Energy Termelő és Szolgáltató Kft., valamint az Arrabona Geotermia Kft. 2014. november 11-én mintegy 18 millió euro értékű, beruházási hitelszerződést kötött az állami tulajdonú Magyar Export-Import Bank Zrt-vel (Eximbank), amely hitel CIB Bank Zrt. általi refinanszírozásáról döntött a Társaság. A CIB Bank Zrt-vel megkötött megállapodás révén a hitelfelvevőknek összesen megközelítőleg 7 milliárd forint összegben, hosszú távú finanszírozási keret felhasználására lesz lehetősége. A hitel futamideje 7 év, 10 éves amortizációs törlesztési profilt követve. A megnyíló keret lehetőséget biztosít arra, hogy az idei évben megkezdődő győri fejlesztések már többségében CIB banki finanszírozásból valósuljanak meg.

„A Győri Geotermikus Rendszer kereskedelmi üzemének elindulásával egyértelmű volt, hogy az addigi, projekt kockázatait is árazó finanszírozást fel kell váltania egy jóval kedvezőbbnek. A PannErgy Csoport nevében szeretnénk köszönetet mondani az Eximbanknak, hogy másfél éve Társaságunk mellé állt, és hitellel támogatta Kárpát-medence egyik legnagyobb megújuló energia beruházását. A Győri Geotermikus Projekt új fázisába lépett, amelynek megvalósításához egy kedvező kondíciójú, CIB Bank Zrt-től kapott ajánlatot fogadott el Társaságunk”– nyilatkozta Bokorovics Balázs az Igazgatótanács elnöke.

↓