Notice: register_sidebar helytelenül került meghívásra. Nem került megadásra id ehhez az oldalsávhoz: "". Ezért, az alapértelmezett "sidebar-1" érték lesz használatban. Kézzel állítsuk át id értékét, erre: "sidebar-1", azért, hogy ez az üzenet ne jelenjen meg, és megtartsuk az oldalsáv jelenlegi tartalmát. Bővebb információ a Hibakeresés a WordPress-ben helyen. (Ez az üzenet a 4.2.0 verzióban került hozzáadásra.) in /home/pannergy/public_html/gyori-geotermia.hu/wp-includes/functions.php on line 4193
A GYŐR-SZOL Zrt.-vel kötött hosszú távú hőenergia szállítási szerződés műszaki módosítása | Győri Geotermia Projekt

A GYŐR-SZOL Zrt.-vel kötött hosszú távú hőenergia szállítási szerződés műszaki módosítása

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy leányvállalata az Arrabona Geotermia Kft. a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt.-vel (GYŐR-SZOL Zrt.) – a Győri Geotermikus Rendszer hőkapacitásának értékesítésére – megkötött 15 évre szóló hőenergia szállítási szerződés műszaki módosításáról állapodott meg.

A 2014. szeptember 25-én a GYŐR-SZOL Zrt.-vel megkötött hőenergia szállítási szerződést követően lezajlott fúrási munkálatok során, a korábban bejelentésre került információkkal összhangban magasabb hőmérsékletű és hozamú geotermikus aktivitást talált a PannErgy Csoport, amely szükségessé tette a felek között létrejött megállapodás műszaki tartalmának módosítását.

A jelenleg zajló, második péri PER-PE-02 jelű kút fúrási munkálataival párhuzamosan a PannErgy Csoport a kiváló geotermikus teszteredményeket mutató bőnyi, első termelő kút további termeltetését és tesztelését végezte el azért, mert a korábbi vizsgálatok azt mutatták, hogy a kút környezetében található vízadó rétegek még jelentős mennyiségű üledéket tartalmaztak. A változó intenzitású termeltetéssel a rétegek jelentősen megtisztultak, ezáltal a kút hidrodinamikai tulajdonságai is rendkívüli mértékben megjavultak. A PER-PE-01 jelű kút várható kifolyó 98°C hőmérséklete után a várakozásokat felülmúlva a BON-PE-01 kút várható kifolyó 104°C hőmérsékletű lett, amely alapján a következő termelő kút hőmérséklete is hasonlóan magas hőmérsékletűre prognosztizálható.

A BON-PE-01 kút kimagasló teszteredményei szükségessé tették, hogy a GYŐR-SZOL Zrt. átvételi pontján az előzetesen tervezett 15 MW beépített kapacitás, – amely a fenti hőfokokat figyelembe véve már a 20 MW feletti tartományba növekszik – duplázódjon 30-45 MW-ra. Így a hőátadó állomás közel 700-840 m3/h geotermikus hőenergiát szállító víz fogadására is képes lesz. A dupla kapacitású rendszerrel a győri távhőrendszerbe betáplált hőenergia mennyisége nagyobb mértékben is növekedhet, hiszen a kutak hőmérséklete is jelentősen javult.

„A jelenleg rendelkezésre álló tény és a tesztadatok bázisán készített számítások szerint a győri távhőrendszerbe átadható hőmennyiség megközelítheti majd a megvalósult Miskolci Geotermikus Projektben a miskolci távhőrendszerbe betáplált hőenergia értékeket. A partnerrel megkötött szerződés műszaki módosítása nem befolyásolja a geotermikus hőszolgáltatás megkezdését Győrben, amely a 2015. évi fűtési szezonra várható.” – nyilatkozta Bokorovics Balázs az Igazgatótanács elnöke.

↓