Notice: register_sidebar helytelenül került meghívásra. Nem került megadásra id ehhez az oldalsávhoz: "". Ezért, az alapértelmezett "sidebar-1" érték lesz használatban. Kézzel állítsuk át id értékét, erre: "sidebar-1", azért, hogy ez az üzenet ne jelenjen meg, és megtartsuk az oldalsáv jelenlegi tartalmát. Bővebb információ a Hibakeresés a WordPress-ben helyen. (Ez az üzenet a 4.2.0 verzióban került hozzáadásra.) in /home/pannergy/public_html/gyori-geotermia.hu/wp-includes/functions.php on line 4193
Európai Uniós forrás bevonásával indulhat el a Győri Geotermikus Projekt | Győri Geotermia Projekt

Európai Uniós forrás bevonásával indulhat el a Győri Geotermikus Projekt

Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett „Helyi hő és/vagy hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” KEOP-2012-4.10.0/B számú Európai Uniós forrást hasznosító pályázati konstrukcióban a PannErgy tulajdonában álló Arrabona Geotermia Kft. „Gazdasági megújulás geotermikus energia hasznosításával Győrben” pályázati projektje vissza nem térítendő támogatást nyert. Az Európai Uniós forrás lehetőséget ad a Társaság stratégiai célkitűzéseinek folytatására, így a Győri Geotermikus Projekt megvalósítására is.

Mintegy egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a PannErgy tulajdonában álló Arrabona Geotermia Kft. az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett „Helyi hő és/vagy hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” pályázati konstrukcióban a „Gazdasági megújulás geotermikus energia hasznosításával Győrben” pályázati projektje. Az idei évben elinduló geotermikus hőt hasznosító beruházást a PannErgy a Győri Geotermikus Projekt részeként valósítja meg.

„Társaságunk életében újabb jelentős beruházás elindítására nyílik lehetőség. Miskolchoz hasonlóan Győrben is meg kívánjuk valósítani azt a geotermikus rendszert, amellyel a PannErgy Nyrt. hozzájárul a Nemzeti Energiastratégiában megfogalmazott célok eléréséhez. Reményeink szerint a termelő és visszasajtoló kutak tesztjét várhatóan 2014. második felében el tudjuk indítani, így 2015. évben már a geotermikus rendszeren keresztül szállított hőenergia révén Győr városában csökkenhet a fosszilis energia felhasználás, ezzel párhuzamosan a kibocsátott káros anyag mennyisége is.” – nyilatkozta Tóth Péter a PannErgy Nyrt. vezérigazgatója.

↓