Hőszállítási szerződést kötött a PannErgy leányvállalata a GYŐR-SZOL Zrt.-vel

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket, hogy leányvállalata az Arrabona Geotermia Kft. a mai napon 15 éves hőszállítási szerződést kötött a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt.-vel (GYŐR-SZOL Zrt.). A szerződés értelmében a Társaság, mint hőtermelő geotermikus forrásból látja el hőenergiával a GYŐR-SZOL Zrt.-t.

Tizenöt évre szóló hőszállítási szerződést kötött – a Győri Geotermikus Rendszer hőkapacitásának értékesítésére – a PannErgy leányvállalata – az Arrabona Geotermia Kft. – a GYŐR-SZOL Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt.-vel. A szerződésben foglaltak szerint a szolgáltatott geotermikus hőenergia tervezett mennyisége az előzetesen rendelkezésre álló adatok alapján évi 180 000 GJ. A hőszolgáltatás megkezdése a 2015-2016. évi fűtési szezonra várható, amely időpontig a PannErgy vállalta a geotermikus rendszer kiépítését úgy, mint a termelő-visszasajtoló kútpár lemélyítése, a szolgáltatáshoz szükséges gépészeti rendszerek kiépítése és a hőenergia továbbításához szükséges előszigetelt vezeték fektetése a fúrási ponttól a GYŐR-SZOL Zrt. átvételi pontjáig.

Az Arrabona Geotermia Kft. a projektet részben az elnyert mintegy egymilliárd forint vissza nem térítendő KEOP-2012-4.10.0/B számú európai uniós pályázati forrásból valósítja meg.

„A most megkötött geotermikus aktivitást felhasználó hőszállítási szerződés is jól mutatja, hogy az önkormányzatok, köztük Győr Megyei Jogú Város is időben felkészül a környezetszennyező fosszilis energia kitettség mérséklésére. A Győri Geotermikus Projekt beruházás keretében megvalósuló hőátadás korszerű, megújuló energiát hasznosító, környezetbarát megoldást nyújt az átvevő GYŐR-SZOL Zrt. számára. Az együttműködés részeként a világpiaci árváltozásoknak kitett földgáz egy részének kiváltása valósul meg, ezzel igazodva Győr Város fenntartható, a megújuló energiát hasznosító, környezetbarát energiapolitikájához.” – nyilatkozta Tóth Péter a PannErgy Nyrt. vezérigazgatója, az Igazgatótanács tagja.

↓