Notice: register_sidebar helytelenül került meghívásra. Nem került megadásra id ehhez az oldalsávhoz: "". Ezért, az alapértelmezett "sidebar-1" érték lesz használatban. Kézzel állítsuk át id értékét, erre: "sidebar-1", azért, hogy ez az üzenet ne jelenjen meg, és megtartsuk az oldalsáv jelenlegi tartalmát. Bővebb információ a Hibakeresés a WordPress-ben helyen. (Ez az üzenet a 4.2.0 verzióban került hozzáadásra.) in /home/pannergy/public_html/gyori-geotermia.hu/wp-includes/functions.php on line 4193
Kimagasló vízhozamot, magas hőfokot biztosít a Győr környéki PER-PE-01 jelű kút | Győri Geotermia Projekt

Kimagasló vízhozamot, magas hőfokot biztosít a Győr környéki PER-PE-01 jelű kút

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy leányvállalata a DD Energy Kft. PER-PE-01 geotermikus fúrása 2 300 méter függőleges mélységben elérte az előirányzott rétegformációban lévő geotermális vízadó vetőzónát. A lemélyítés befejezését követően, a geofizikai mérések és tesztek megállapították, hogy a PER-PE-01 jelű kút vízadó teljesítménye mindenben felülmúlja a PannErgy korábbi várakozásait. Az elért rétegből érkező termálvíz felszínen 100-110 liter/ másodperc szabad kifolyásos vízhozamra képes, 2 300 méter mélyen 100,5 Celsius fok hőmérséklettel (felszínre hozva közel 97-98 Celsius fok).

A Győri Geotermikus Projekt beruházás részeként a PER-PE-01 jelű kút fúrási munkálatait a PannErgy leányvállalata a Dover Drill Kft. végezte. A megcélzott mélység elérése 60 napig tartott, amelyet a közel két hetes fúrás-befejezési munkálatok, kúttesztelés és értékelés követett. A több ütemben zajló fúrási munkálatok eredményeként, a mélyítés közel 2 300 méteres függőleges mélységben érte el a triász korú dolomit rétegben lévő vetőzónát, ahol teljes iszapveszteség keletkezett. A kút sikeres béléscsövezését követően próbatermeltetésére, és a környezeti kapacitások függvényében tesztelésére került sor, a rétegtartalom, és a kút paramétereinek megismerése érdekében. A geofizikai mérések és tesztek megállapították, hogy a 2 300 méteres mélység tartományban 100,5 Celsius fokos termál folyadék található (felszínre hozva közel 97-98 Celsius fok). A kút kitermelési hozama hazai viszonylatban is kiemelkedőnek mondható, várhatóan eléri a másodpercenkénti 150-200 liter mennyiséget, amelyből 100-110 liter/másodpercet öntermeléssel, azaz szivattyú működtetése nélkül képes elérni.

„Eddigi elemzéseink szerint sikerült a PER-PE-01 jelű kútfúrási munkálatait lezárnunk, kimagasló vízhozamot és hőmérsékletet produkálva, amely meghatározó mérföldköve a Győri Geotermikus Projekt sikerének. A mélyítést követően megismert több mint biztató tesztadatok ismeretében, várhatóan szeptember második felében megkezdhetjük a következő kútfúrási munkálatok előkészítését. A PER-PE-01 jelű geotermikus kút kialakításával egy időben Társaságunk megkezdte a geotermikus rendszer összekötő vezetékhálózat fizikai megvalósításának előkészítő munkálatait is. A most befejezett péri fúrási munkálatok eredményei alapján lehetséges a Győri Geotermikus Projekttel kapcsolatos műszaki tartalmat véglegesíteni, a rendszer üzemeltetéséhez szükséges felszíni létesítményeket tervezni, és ezt követően kivitelezésüket megkezdeni – nyilatkozta Tóth Péter a PannErgy Nyrt. vezérigazgatója.”

↓