Kiváló geotermikus teszteredmények Bőnyben

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy leányvállalata a DD Energy Kft. által megvalósított BON-PE-01 jelű geotermikus kút végleges teszteredményei az előzetesen mért adatokat felülmúlják.


Korábbi várakozásokat és adatokat felülmúló geofizikai és hidrodinamikai eredményeket ért el a BON-PE-01 jelű bőnyi első termelő kút. A Győri Geotermikus Projekt során megvalósuló kút 113-118 liter/másodperc szabad kifolyásos, szivattyúval termeltetve pedig 170-180 liter/másodperc vízhozamra képes, 103-104 Celsius fok várható kútfej hőmérséklet mellett.
„A most lezáruló bőnyi első, termelőkút mélyítésének munkálatait követve Társaságunk hamarosan megkezdi a péri második visszasajtoló kút fúrását. A Győri Geotermikus Projekt jövőbeni kútfúrások kivitelezési kockázatait jelentősen lecsökkentik azok a helyfüggő geológiai kompetenciák és ismeretek, amelyeket a PER-PE-01 és az elhúzódó BON-PE-01 kút lemélyítése során szereztünk” – nyilatkozta Bokorovics Balázs, a PannErgy Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke.”

↓