Magas hozam – kedvező eredmények a második péri kútnál

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy leányvállalata az Arrabona Geotermia Kft. által Péren megvalósított, PER-PE-02 jelű geotermikus kút elsődleges teszteredményei kimagasló eredményt mutatnak.

A Győri Geotermikus Projekt részét képező, harmadik kút fúrási munkálatainak lezárását követve az Arrabona Geotermia Kft. elvégeztette a kút elsődleges termeltetését és tesztelését. A mérések eredményei azt mutatják, hogy a PER-PE-02 kút hidrodinamikai tulajdonságai felülmúlják a projekt első péri PER-PE-01 jelű kút adottságait is.

A PER-PE-02 jelű kútnál a napokban elvégzett mérések és tesztek megállapították, hogy a kút 185-210 liter/másodperc szabad kifolyásos vízhozamra képes lehet, 98 Celsius fok feletti várható kútfej hőmérséklet mellett (forráspont feletti tesztre még nem került sor). A kút hosszú távú termeltetése és pontos hidrodinamikai tulajdonságainak megállapítása július második felében várható.

„Mind hozam és hőfok tekintetében bíztató eredményeket értünk el eddig a győri projekt megvalósítása során. Az eddig sikeresen kivitelezett geotermikus fúrásokat követve, kollégáink Bőnyben gyors ütemben megkezdik a projekt negyedik kútjának fúrási munkálatait. Az előkészítő munkálatokat követően a kút lemélyítése várhatóan augusztus végéig, a teszttel együtt szeptember elejéig fog tartani. – nyilatkozta Bokorovics Balázs, a PannErgy Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke.”

PannErgy Nyrt.

További fúrási eredmények a Győri Geotermikus Projektben:

A Győri Geotermikus Projekt során, Péren lemélyített első PER-PE-01 jelű kútnál az elért rétegből érkező termálvíz felszínen 100-110 liter/másodperc szabad kifolyásos vízhozamra képes, 2 300 méter mélyen 100,5 Celsius fok hőmérséklettel (felszínre hozva közel 97-98 Celsius fok). A második Bőnyben megvalósult, további tisztításon átesett BON-PE-01 jelű kút 140-150 liter/másodperc szabad kifolyásos vízhozamra képes, 103-104 Celsius fok feletti várható kútfej hőmérséklet mellett.

↓