Notice: register_sidebar helytelenül került meghívásra. Nem került megadásra id ehhez az oldalsávhoz: "". Ezért, az alapértelmezett "sidebar-1" érték lesz használatban. Kézzel állítsuk át id értékét, erre: "sidebar-1", azért, hogy ez az üzenet ne jelenjen meg, és megtartsuk az oldalsáv jelenlegi tartalmát. Bővebb információ a Hibakeresés a WordPress-ben helyen. (Ez az üzenet a 4.2.0 verzióban került hozzáadásra.) in /home/pannergy/public_html/gyori-geotermia.hu/wp-includes/functions.php on line 4193
Megkezdődött a Győri Geotermikus Projekt harmadik kútjának fúrása | Győri Geotermia Projekt

Megkezdődött a Győri Geotermikus Projekt harmadik kútjának fúrása

A PannErgy Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy leányvállalata az Arrabona Geotermia Kft. 2015. május 16-án elkezdte a Győri Geotermikus Projekt beruházás részeként megvalósuló PER-PE-02 jelű visszasajtoló kút fúrását. A munkálatokat az Arrabona Geotermia Kft. megbízásából a PannErgy Nyrt. tulajdonában álló DoverDrill Kft. végzi.

2015. május első napjaiban megkezdett terület előkészítő munka, továbbá az engedélyeztetést követve az Arrabona Geotermia Kft. Pér község környezetében elvégezte azokat a fúrást megelőző feladatokat, amelynek eredményeként május 16-án elindíthatta a PER-PE-02 jelű, a Győri Geotermikus Projekt részét képező harmadik kút fúrási munkálatait. A ferdefúrással megvalósított mélyítés jellege irányított ferdefúrás, jelenleg az első szakasz fúrási munkálatai zajlanak, a fúrófej 760 méterben halad. A zajló fúrási munkálatokat nagymértékben segíti a PannErgy Csoport által Péren lemélyített PER-PE-01 jelű kútnál szerzett tapasztalatok, a pontos földtani és vízföldtani információk.

A beruházás megvalósítását a PannErgy Csoport részben az Arrabona Geotermia Kft. által 2013. szeptember 20-án elnyert, az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett „Helyi hő és/vagy hűtési igény kielégítése megújuló energiaforrásokkal” KEOP-2012-4.10.0/B számú európai uniós forrást hasznosító pályázatból finanszírozza. A „Gazdasági megújulás geotermikus energia hasznosításával Győrben” pályázati projekt mintegy egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

„A megvalósítási ütemtervben előirányzott ütemezést tartva a geotermikus rendszer üzemeltetéséhez szükséges Bőnyi Hőközpont kivitelezése megkezdődött a péri fúrási munkálatok mellett. Jelenleg az alapozási munkálatok zajlanak, a kiviteli tervek alapján a belső gépészeti, és elektromos szerelési munkák július hónapban megkezdődnek. A hőátadást és hőellátást biztosító főbb berendezések – hőcserélők, szivattyúk, szűrők, irányítástechnikai rendszerek – megrendelése megtörtént. Az úgynevezett szekunder távvezetéki hálózat jelenleg 85 százalékos készültségi szinten áll.- nyilatkozta Bokorovics Balázs a PannErgy Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke.

↓