Notice: register_sidebar helytelenül került meghívásra. Nem került megadásra id ehhez az oldalsávhoz: "". Ezért, az alapértelmezett "sidebar-1" érték lesz használatban. Kézzel állítsuk át id értékét, erre: "sidebar-1", azért, hogy ez az üzenet ne jelenjen meg, és megtartsuk az oldalsáv jelenlegi tartalmát. Bővebb információ a Hibakeresés a WordPress-ben helyen. (Ez az üzenet a 4.2.0 verzióban került hozzáadásra.) in /home/pannergy/public_html/gyori-geotermia.hu/wp-includes/functions.php on line 4193
Projektlátogatás a Győri Geotermikus Projekt PER-PE-01 jelű kút hidraulikai paramétereinek vizsgálatakor | Győri Geotermia Projekt

Projektlátogatás a Győri Geotermikus Projekt PER-PE-01 jelű kút hidraulikai paramétereinek vizsgálatakor

Győr Megyei Jogú Város polgármestere Borkai Zsolt és a Győr-Szol Zrt. képviselői projektlátogatás keretében megtekintették a Győri Geotermikus Projekt beruházás PERPE-01 jelű kút hidraulikai paramétereinek vizsgálatát. A tesztelés a kút folyamatos termeltetésével történik, amely során megadott paraméterek folyamatos ellenőrzésével követi nyomon a PannErgy a kút teljesítőképességét. A PER-PE-01 jelű kút geotermikus fúrása 2 300 méter függőleges mélységben érte el a geotermális vízadó vetőzónát. Az elért rétegből érkező termálvíz felszínen 100-110 liter/ másodperc szabad kifolyásos vízhozamra képes, 2 300 méter mélyen 100,5 Celsius fok hőmérséklettel (felszínre hozva közel 97-98 Celsius fok).

A múlt héten kezdte meg a PannErgy a Péren lemélyítésre került PER-PE-01 jelű termálkút befejező műveletét, a kút és a réteg pontos hidraulikai paramétereinek vizsgálatát. A művelet során a kút folyamatos termeltetését, majd geofizikai, hidraulikai vizsgálatát végzi el a Társaság. A kinyert adatokból megállapítható lesz a geotermális kút teljesítőképessége, a várható hozam és hőfok, illetve a víz fizikai és kémiai tulajdonságai. A tesztelés végső eredményei elengedhetetlenül szükségesek a felszíni geotermikus rendszer megtervezéséhez.

Borkai Zsolt Győr Megyei Jogú Város polgármestere a helyszínen örömének adott hangot, hogy ilyen nagyszabású projekt részese lehet Győr. Hangsúlyozta, hogy a város kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelemre, hiszen az új beruházásoknál, a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésénél is törekszik arra, hogy „Zöld Olimpiát” és környezetbarát rendezvényeket és infrastrukturális fejlesztéseket valósítson meg. A geotermikus projekt a távhő és az energiafelhasználás területén nyit meg új perspektívákat és a károsanyag-kibocsátásban jelent nagy előrelépést.

„A rétegtisztításhoz és a kútteszteléshez a PannErgy saját beruházásként építette ki a nagy hozamot és gázmennyiséget is kezelni képes felszíni termeltető rendszert. Ennek főbb egységei a nyomást, hozamot és hőmérsékletet mérő eszközök, illetve a vízben található gázt leválasztó, 100 m3-es gáztalanító tartály, valamint a kutat a kitermelt víz tárolására, illetve hűtésére használt hűtőtóval összekötő, nagy átmérőjű vezeték. A bejárás során Győr Megyei Jogú Város polgármesterével, Borkai Zsolttal és a Győr-Szol Zrt. képviselőivel megtekintettük a termeltetés és a kút tesztelésének folyamatát, a látogatás során a kitermelt folyadék hőmérséklete elérte a 98 Celsius fokot.”- nyilatkozta Tóth Péter a PannErgy Nyrt. vezérigazgatója.

↓