Notice: register_sidebar helytelenül került meghívásra. Nem került megadásra id ehhez az oldalsávhoz: "". Ezért, az alapértelmezett "sidebar-1" érték lesz használatban. Kézzel állítsuk át id értékét, erre: "sidebar-1", azért, hogy ez az üzenet ne jelenjen meg, és megtartsuk az oldalsáv jelenlegi tartalmát. Bővebb információ a Hibakeresés a WordPress-ben helyen. (Ez az üzenet a 4.2.0 verzióban került hozzáadásra.) in /home/pannergy/public_html/gyori-geotermia.hu/wp-includes/functions.php on line 4193
Rendkívüli tájékoztatás – Elindult a Győri Geotermikus Projekt próbaüzeme | Győri Geotermia Projekt

Rendkívüli tájékoztatás – Elindult a Győri Geotermikus Projekt próbaüzeme

Befejeződtek a 2014 év elején elindított – részben európai uniós forrásból finanszírozott- Győri Geotermikus Projekt kivitelezési munkálatai. A két termelő és két visszasajtoló kútból, valamint a 17,2 km teljes hosszúságú hőtávvezeték rendszerből, illetve a Bőnyi Hőközpontból álló rendszer próbaüzeme megkezdődött.

A PannErgy két leányvállalata a DD Energy Kft. és az Arrabona Geotermia Kft. megkezdte a végső tesztüzemet Győrben, amelynek lezárását követve teljes kapacitással elindulhat a Győri Geotermikus Projektben megvalósított geotermikus hőt szolgáltató rendszer. A hővezetékek, a primer és a szekunder körök feltöltését követően, a hőátvevő partnereknél kialakított csatlakozási pontok, illetve a hőközpont nyomáspróbáját végezték el a szakemberek, ezzel párhuzamosan az elektromos és irányítástechnikai eszköz bekötések, élesztések történtek meg, amelyet a helyreállítási munkák és a vezérlő programok próbaüzemben történő hangolása követ.

„A Győr-Szol Zrt. működésének minden területén fontosnak tartja a megújuló energiaforrások alkalmazását a fenntartható fejlődés biztosítása érdekében. Nagy várakozással tekintünk a geotermikus hőenergia-felhasználás korszerű műszaki megoldásainak gyakorlati alkalmazása elé. Bízunk benne, hogy a projekthez kapcsolódó megállapodásban megfogalmazott elvárások maradéktalanul teljesülnek, és az alkalmazott környezetbarát technológia megfelelő hatékonysággal kapcsolódik a győri távhőellátás rendszeréhez.”- nyilatkozta Sági Géza a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója.

„A geotermikus rendszer üzembe helyezése egy újabb fontos mérföldkő a környezeti céljaink elérésében. Az energia-hatékony és környezetkímélő technológiák használata központi eleme vállalati stratégiánknak. Jelenleg is a leghatékonyabb vállalatok közé tartozunk Közép-Kelet-Európában az energiafelhasználás terén.” – hangsúlyozta Axel Schifferer, az Audi Hungaria pénzügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

„Közel két éves munkát követve a PannErgy Csoport újabb, jelentős mérföldkövet ért el. A Győri Geotermikus Projekt próbaüzeme elindult, a rendszer teljes kapacitáson történő működéséhez szükséges befejező feladatokat végzik kollégáink, melynek lezárásával a Győr Megyei Jogú Város távhőszolgáltatójával a Győr-Szol Zrt.-vel és az Audi Hungaria Motor Kft.-vel kötött hosszú távú hőszállítási szerződések teljesítései megkezdődhetnek. A következő hetekben tovább folytatjuk a próbaüzemet, amelynek eredményeként, reményeink szerint a teljes üzemi működést a következő hetekben be is jelenthetjük.” – nyilatkozta Bokorovics Balázs a PannErgy Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke.

↓