Notice: register_sidebar helytelenül került meghívásra. Nem került megadásra id ehhez az oldalsávhoz: "". Ezért, az alapértelmezett "sidebar-1" érték lesz használatban. Kézzel állítsuk át id értékét, erre: "sidebar-1", azért, hogy ez az üzenet ne jelenjen meg, és megtartsuk az oldalsáv jelenlegi tartalmát. Bővebb információ a Hibakeresés a WordPress-ben helyen. (Ez az üzenet a 4.2.0 verzióban került hozzáadásra.) in /home/pannergy/public_html/gyori-geotermia.hu/wp-includes/functions.php on line 4193
Rendkívüli tájékoztatás – Sikeres a Győri Geotermikus Projekt negyedik kútja | Győri Geotermia Projekt

Rendkívüli tájékoztatás – Sikeres a Győri Geotermikus Projekt negyedik kútja

A PannErgy Nyrt. tájékoztatási kötelezettségének eleget téve leányvállalata, az Arrabona Geotermia Kft. nevében ezúton tájékoztatja a tőkepiac szereplőit, hogy a Győri Geotermikus Projekt beruházás részét képező negyedik BON-PE-02 jelű geotermikus fúrás 2015. augusztus 29-én elérte az előirányzott rétegformációban lévő megcélzott vetőzónát és teljes iszapveszteség keletkezett.

Végső fázisához érkezett a Győri Geotermikus Projekt kivitelezése a júliusban Bőnyben megkezdett BON-PE-02 jelű termelő kút sikeres fúrási munkálataival. A BON-PE-02 jelű termelő kút ferdefúrással megvalósított mélyítése műszaki és geológiai nehézségek nélkül zavartalanul, az előkészített ütemezés szerint 48 napig tartott, teljes iszapveszteség 2430-50 méteres mélységben keletkezett. A fúrásokat megelőzően elvégzett 3D szeizmikai méréseknek és a korábban lemélyített három kútból nyert információknak köszönhetően a földtani és vízföldtani formációk a vártnak megfelelően alakultak, a fúrás a tervezett mélységben harántolta a triász korú dolomit vízadó réteget. A Győri Geotermikus Projekt részeként lemélyített kutakból nyert információk ahhoz is hozzájárultak, hogy pontosabban megismerhetővé vált a térség geológiai felépítése.

A fúrási műveletek befejezésével megtörtént a fúráshoz használt iszap kicserélése vízre, majd a kút indításával és tisztításával folytatódtak a munkálatok. Ezek után kerülhetett sor az előzetes termeltetésre, amelynek teszteredményei azt mutatják, hogy az elért rétegben található termálvíz felszínen 120-130 liter/másodperc szabad kifolyásos vízhozamra képes közel 100 Celsius fok hőmérséklet mellett. A következő napokban zajlik a kútvizsgálat, amely során a kút hosszú távú tesztelése és termeltetése történik.

„A lezáruló bőnyi fúrási munkálatok mellett augusztus hónapban a felszíni kivitelezési munkák is ütemezés szerint haladtak. A Bőnyi Hőközpont befejező építészeti munkálatai mellett a területrendezés is megkezdődött. Technológiai munkálatok közül a hőcserélők, a szivattyúk telepítése, és azok vezetékeinek kiépítése megtörtént, a technológiaszerelés a Bőnyi Hőközpont területén a következő héten befejeződik, az elektromos és irányítástechnikai munkák folytatódnak. – nyilatkozta Bokorovics Balázs az Igazgatótanács elnöke.

PannErgy Nyrt.

↓